Marks Filmstudio

Marks Filmstudio är föreningen för dig med filmintresse. Föreningen har funnits i 10 år och visar kvalitetsfilm för medlemmar på tisdagar i Folkets Hus biograf i Skene och Bion i Fotskäl. Filmstudions motto är ” vi visar filmer som du inte visste att du ville se”.

Ett medlemskap kostar 250 kr och gäller en termin, då får du gå på sex, ibland sju filmer.

Hemsida

Marks Konstgille

Marks Konstgille startade sin verksamhet 1958.

Föreningen finns i Kinna, Marks kommun och har till uppgift att främja intresset för konst, dels genom att samla konstintresserade personer till intern verksamhet som syftar till att under trivsamma former öka medlemmarnas kunskap om konst, dels genom utåtriktad verksamhet, utställningar mm, som avser att öka förståelsen för god konst bland allmänheten.

Hemsida

Marks Konstgrafiska verkstad

Marks konstgrafiska verkstad (MKV) startades 1976 och ligger i Kinna i Marks kommun. Verksamheten drivs ideellt och riktar sig både till medlemmarna och till allmänheten.

MKV är en kollektivverkstad för yrkesverksamma konstnärer samt en mötesplats för unga och äldre konst-och kulturintresserade. Föreningen etablerar kontaktytor mellan olika generationer genom att erbjuda verksamheter för olika åldrar och kategorier.

Hemsida